Jag heter Glenn Sundberg och mitt artistnamn, Glade Glenn kommer från Bengt Nordlund, programledare i dåvarande Café Norrköping. Jag har spelat dragspel sedan 5 års ålder och spelar fortfarande ofta och gärna på detta instrument. När jag inte turnerar eller är på resande fot så ljuder dragspelet hemma i Bettna i Södermanland.

Under åren så har jag spelat med olika orkestrar. Efter att ha spelat dansmusik och underhållit med min enmansshow lade jag orkesterverksamheten på hyllan 1986. Sedan dess är jag underhållare på heltid. Engagemangen varierar.

Det är olika platser nästan varje dag, t. ex gator, torg, möten, kyrkor, köpcentra, färjor, båtar, servicehus, radio och TV. Det "stora" genombrottet kom 1991 efter sju Café Norrköping program. Sedan dess så har det blivit 15 TV-program.

Efter detta har den geografiska spridningen på engagemangen blivit stor. Programmen växer fram direkt på scenen beroende på vilken publik som lyssnar. Visor, egna och andras, melodier i dur och moll och mycket dragspel förstås! Allsång, frågesporter och skrönor kan ibland också ingå i programmet.

Till jul och midsommar plockas de traditionella danserna fram där jag spelar, sjunger och leker lekarna. Jag är även konferencier där programmen hålls ihop på ett lättsamt sätt.

Jag gör även temafester t.ex 1700-talsafton, viking, tyrolerkväll, bondkalas m.m. Och naturligtvis tomtar jag inför varje jul!

Skivor?
Jodå, det finns 12 st inspelade. Vill du veta mer, ring, faxa eller e-posta mig!

CD: Beställ e-mail eller tel. Pris: CD 120 kr. +porto.

Glada hälsningar
Glade Glenn

 
     
 
©2012 Παντα ρει